Lyžovanie, cyklistika a golf na Slovensku

Slovensko ponúka množstvo zimných a letných športových aktivít. Lyžovanie, cyklistika a golf sú medzi najpopulárnejšími a často vyhľadávanými športovými aktivitami.

Lyžovanie

Slovenské hory sú ideálnou zimnou destináciou pre lyžiarov a snowboardistov. Vysoké Tatry, Nízke Tatry, Malá Fatra a ďalšie hory ponúkajú množstvo lyžiarskych stredísk s rôznymi obtiažnosťami zjazdoviek. Lyžovať môžete v strediskách ako Jasná, Štrbské Pleso, Vrátna Free Time Zone alebo Tatranská Lomnica. Okrem lyžovania sú v týchto strediskách aj ďalšie zimné aktivity ako snowboarding, bežecké lyžovanie, skialpinizmus a ďalšie.

Cyklistika

Slovensko je krajinou s množstvom cyklotrás, ktoré prechádzajú cez prekrásne krajiny a okolo historických miest. Záleží len na vás, či si vyberiete miernejší terén, alebo radšej zvládnete výzvy horských trás. Najpopulárnejšie cyklotrasy sú v Národnom parku Slovenský raj, v Malých Karpatoch, ale aj na Liptove a Orave. Tí odvážnejší sa môžu pokúsiť prejsť celé Slovensko po cyklotrase EuroVelo 13.

Golf

Golfový šport na Slovensku má bohatú históriu. Najstarší golfový klub na Slovensku bol založený v roku 1905 v Tatranskej Lomnici. V súčasnosti sa na Slovensku nachádza niekoľko golfových ihrísk, ktoré sa radia medzi najlepšie v strednej Európe. Medzi najpopulárnejšie patrí Black Stork Golf Resort v Tatranskej Lomnici, ktorého 18-jamkové ihrisko sa nachádza v úchvatnej prírodnej scenérii Vysokých Tatier. Ďalšie golf ihriská sú napríklad Gray Bear Golf Resort v Malackách, Penati Golf Resort v Senici alebo Golf & Country Club Hron v Banskej Štiavnici.

Okrem týchto troch športov sa na Slovensku dajú robiť aj iné športy, ako napríklad plávanie, turistika, rafting, horolezectvo, kanoistika, windsurfing a mnoho ďalších. Slovensko je skutočne bohaté na rôzne športové možnosti.